nu kränger vi
ut på vägen igen(Partille i oktober 1999):
Kära läsare!
 Uppdateringarna av Nystås Bibliotek har infunnit sej med allt större mellanrum.
 Men nu känns det som att vi är på väg tillbaka.
 En nypremiär som måste firas!

Omvälvande ting har inträffat sedan sist. Den 17 juni blev jag pappa till två utomjordiskt vackra tvillingflickor. Dom heter Annavera och Matilda och ska snart fira sin första jul.
 Det är två tuffa tjejer, som redan hunnit uppleva mycket. Dom föddes elva veckor för tidigt och låg på sjukhus sina första sex veckor i livet. Men sen början av augusti finns dom hemma hos mej och min fru Karin.

Nystarten av Nystås Bibliotek, som nu haft över 6 000 besökare sen januari 1998, firar vi främst på två sätt:
 1. Ny bakgrundsgrafik och förstasida. Som du säkert redan märkt har vi bytt ut den gamla gula bakgrunden på samtliga sidor, till en stilrenare, som på ett bättre sätt markerar innehållet. Dom värsta pedagogiska krumsprången från den gamla förstasidan är borttagna, exempelvis den tröttsamma förklaringen av vårt eminenta betygssystem. Min förhoppning är att besökarna ska tycka om vårt nya utseende och tycka att det är lättare att läsa texterna. En del av den övriga grafiken på sidorna är också utbytt.
 2. Ny logotype. Nystås Bibliotek har fått en ny och uppfräschad logotype, som vi tycker är mer modern, snyggare.

 Inom kort kommer flera nya recensioner att publiceras. Bland annat har vi läst böcker av årets nobelpristagare, tysken Günter Grass, och Mare Kandre samt ett par intressanta höstdebutanter.

Lev väl därute.

av michael nystås


FOTNOT: Michael är född i Finspång 1971. Han är bosatt i Partille med fru, två döttrar och honkatten Zim. Han är bibliotekarie på Chalmers i Göteborg. På nattduksbordet just nu: Ulf Lundell och skräckantologin Robert Bloch's Psychos.


[ Hem ] | [ Innehåll ]